PKST 35-vuotta

Merkkivuotemme kunniaksi, tällä sivulla avataan tarkemmin matkaa, jota on kuljettu vuodesta -82, aina tähän päivään saakka.

Lisäksi kerromme tulevista ja menneistä tapahtumista sekä julkaisemme ajankohtaisia tarjouksia!

PKST 35v / Suomi 100v Juhlakuusi-kampanja

Jaoimme 100kpl suomalaisen metsäkuusen taimia asiakkaillemme sekä sidosryhmillemme toukokuussa. Kuusia on istutettu niin Valkealan Harjunjoen maisemiin, Tykkimäen Saunalle kuin myös Ruskealan kylään, joka sijaitsee Värtsilän rajanylityspaikan ja Sortavalan välissä.

Kampanja oli erittäin suosittu ja sai paljon kiitosta. Järjestämme uuden kuusikampanjan elokuussa 2017 ja tiedotamme siitä lähempänä.

Alla muutamia asiakkaidemme lähettämiä kuvia. Lisää kuvia voi toimittaa osoitteeseen pkst@pkst.fi otsikolla "juhlakuusi".

PKST 35v / Suomi 100v juhlakuusi Valkealan Harjunjoella Snelmannin päivänä 12.05.2017.

Kuusentaimi matkasi Kouvolasta aina Sortavalaan saakka! Kuvan lähettäjä, Kalevi Sirén kertoi, että oikealla näkyvä 12-vuotias tyttö, sai velvoitteen seurata puun kasvamista ainakin seuraavat 50- vuotta.

PKST:een historiaa

1982

Jouko Toivonen toimi aiemmin isänsä ja setänsä sähköalan yrityksessä Jaalassa, mutta yrittäjän vietin ollessa vahva jo nuorena, hän perusti Pohjois-Kymen Sähkötarvike Ky:n ollessaan vain 26 vuotias.

Yrityksen ensimmäiset toimitilat sijaitsivat Savonkatu 25:ssä Kouvolassa ja yrityksen osakkaina olivat Jaalan Sähköpojat Oy sekä joitakin sukulaisia.

Istutuspuuhaa Tykkimäen Saunalla Kouvolassa .

Tässä Tapsan taidonnäyte juhlaistutuksesta :)

1990

Lama tuli vuonna 1990 ja aiheutti myös PKST:lle
huomattavat, noin 700.000-800.000 markan luottotappiot urakoitsijoiden kaaduttua. Lama oli vaikea jonka johdosta vain muutama sähköasennusliikke jäi pystyyn.

Näihin aikoihin PKST oli osakkaana Salok Ostokunnassa, jonka yksi perustajajäsenistä oli Jouko Toivosen äiti, Jaalan Sähköpojat Oy:n toimitusjohtaja Maila Onerva Toivonen (os.Mäki).

Laman aikana Salok Osk:ssa toimiva työryhmä päätti perustaa Sähkö-Sentteri ketjun, joka tarjosi ammattilaisten käyttämiä tuotteita myös kuluttajien saataville. PKST alkoi Sähkö-Sentteri ketjuun liityttyään panostaa noutomyyntiin, perinteisen tukkukaupan sijasta, jotta luottotappiot sekä konkurssiin menneiden yritysasiakkaiden jättämä lovi pystyttiin paikkaamaan.

Yrittäjäperheessä yhteistä aikaa lasten kanssa -90 luvulla olivat ilta-ajelut, jolloin Sähkö-Sentteri tarjouslehti jaettiin niin moneen kotitalouteen kuin työpäivän päätteeksi ehdittiin.

Sähkö-Sentterilehti kevät/kesä 1993, otteita tarjouksista:

  • 25 metrin kumikaapeli johtokela maksoi tuolloin 325 markkaa.
  • 16A Voimajatkojohto 310 markkaa.
  • Paristolla toimiva palovaroitin 58 markkaa.
  • Verkkovirralla toimiva, kyllä, niitä oli jo -90 luvulla! 265 markkaa.
  • Öljytäytteisen lämmittimen hinta puolestaan alk. 595 markkaa.
  • Ja Hondan laadukas EM650 genergaattori vaivaiset 5450 markkaa!

-90 luvulla yritysesitteessä esiteltiin myös henkilökunta. Marja-Liisa hoitaa edelleen laskutusta mutta sukunimi on päivittynyt Nuoralaksi. Leila Toivonen on yrityksemme pitkäaikaisin työntekijä ja hän jäi palveluksestamme eläkkeelle vuonna 2014.